Hurner.hu

Mi az elektrofúziós csőhegesztés?


Az elektrofúziós hegesztés egy gyakori módja a csövek kötésére (főképp HPE). Ez a metódus különleges fittingek segítségével(elektrofitting) éri el a kellő hatást. Ezek a fittingek ellenárammal rendelkeznek. Elektromos áram segítségével a hegesztőformában lévő ellenáram által felforrósodik a fitting a forrasztani kívánt anyaggal együtt és megolvad. Eközben nagy nyomás helyeződik a csövekre, amely által egy szétbonthatatlan kötés jön létre. Az elektrofúziós kötés egy nagyon megbízható és effektív kötés, amelyet legfőképp a gázvezetékekben, nyomás alatti vízvezetékekben és a szennyvíz elvezetőkben használnak.


Milyen elektrofittingeket, elektrokarmantyúkat ismerünk?

Az elektrofittingek használata előtt fontos figyelembe venni milyen csövet fogunk hegeszteni. Ezek a paraméterek az átmérő és az elektrofitting típusa. Ezeket az elektrokarmantyúkat a vonalkód alapján két részre bonthatjuk. A vonalkóddal rendelkező hegesztőgépek főképp a nyomás alatti vízvezetékekben használatosak. A vonalkód nélkülieket pedig értelem szerűen a szennyvíz, valamint az alacsonynyomású csatornavezetékeknél alkalmazzuk. 
Milyen típusú hegesztőgépeket ismerünk?

1. Hegesztőgép szennyvízcsövekre

Általánosan szaniter fittinggel hegesztik vonalkód nélkül.
Gyakran használt fittingek közé tartozik a Geberit, Valsir, Aquaterm, Ekoplastik, valamint a többi 315mm átmérőig. Ez a hegesztési mód a legegyszerűbbek közé tartozik. Egy automatikus folyamatról beszélünk amit akár egy gombnyomással is kivitelezhetünk. Az eszköz vizsgálja a folyamatot és tájékoztatja a kezelőt hanggal is.

A szaniter alacsonynyomású csővezetékekre való fittingeket használó hegesztőgépek közé tartozik a Hürner HST S 160 és HST S 315.


2. Hegesztőgépek magas nyomású csövekre

Ezek a hegesztőgépek vonalkódleolvasóval rendelkeznek. Ez azért fontos, mivel a magasnyomású csövekre való elektrofittingek el vannak látva vonalkóddal.
A magasnyomású víz, gáz vezetékekre a vonalkóddal ellátott fittingek használatosak. A vonalkód magába foglalja az összes fontos adatot, amely szerint a hegesztőgép beállítja a kellő beállításokat. A mai hegesztőgépek lehetővé teszik kényelmesen és egyszerűen szkennerrel beolvasni a szükséges adatokat. A következő vonalkódok az egyikei amelyek be olvashatók: Friamat, Georg Fischer, Elofit.

A hegesztőgép vásárlása során fontos figyelembe venni a legnagyobb átmérőjét a hegeszteni kívánt csőnek ( 180 mm-ig, 450 mm-ig, 1 200 mm-ig 1 600 mm-ig). Ezek az adatok alapján könnyen kiválaszthatja a Önnek megfelelő modellt.

Az összes modell rendelkezik nyomtató készülékkel és belső memóriával a hegesztő protokollok megőrzése végett. Ez a memória egyes típusoknál 1500-tól 20 000 protokollig terjed. Az adatforgalmat USB biztosítja. A hegesztési protokoll automatikusan elmentődik a hegesztőgépbe.

A legmagasabb kategóriájú berendezések Bluetooth kapcsolattal rendelkeznek a legnagyobb kényelem elérése érdekében. GPS lehetővé teszi a hegesztőgépek helyzetének bemérését. Ennek köszönhetően a hegesztői protokollba bekerül a hegesztés helye és ideje.

Ki használ elektrofittinges hegesztőgépet?

Az elektrofittinges hegesztőgépek manapság a tompa hegesztővel párhuzamosan fontos részei a nagy cégek berendezéseinek, amelyek gáz és vízvezetékek szerelésével foglalkoznak. Szintúgy kihasználják a kisebb cégek és magánvállalkozók, akik vezetékek csatlakoztatásával foglalkoznak lakásokban, valamint irodaépületekben. 


Bármilyen kérdése merülne fel mi szívesen segítünk. A 06 70 417 6555 telefonszámon, vagy az info@antprofitools.hu email címen megtalál minket.Zváračka elektrotvaroviek pre inštalatéra do 180mm

Elektrofittinges hegesztőgép 180mm jegyzőkönyvvel, ideális a szerelőknek

Zváračka elektrotvaroviek s protokolovaním do 1200mm

Elektrofittinges hegesztőgép 1200mm jegyzőkönyvvelzvaranie elektrotvaroviek

Elektrofitting hegesztése

Szervíz formanyomtatvány
katalog svářeček HURNER


hurner zvaranie na tupo
Karrier:

Csatlakozzon hozzánk. Folyamatosan keresünk értékesítőket és erősítést irodai szegmensünkre.

Szabad pozíciók listája
Szolgáltatások az Ön számára.
Kövessen minket:
E-mail Facebook Instagram Linked In